L’Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols engega aquest mes de gener una iniciativa sota el nom de ‘La taula dels artistes’ que tindrà lloc un cop al mes al llarg d’aquest 2025 i que s’emmarca dins el reconeixement de Catalunya com a Regió Mundial de la Gastronomia aquest any.
L’activitat consisteix en 12 tertúlies relacionades amb un element gastronòmic i que acabaran amb una copa de vi DO Empordà i un tastet pels assistents. El convidat a les tertúlies, que és ‘l’artista’ que dona nom a la proposta, és “una persona amb talent i passió per fer, amb excel·lència, allò que estima, ja sigui una professió, un ofici, una afició o una disciplina artística” destaquen des de l’Ajuntament.
Durant l’activitat es compartiran històries de vida i es parlarà sobre la tasca que fan les persones convidades, “posant en valor la tradició, l’orgull i també el talent”.
La regidora d’Economia Local, Núria Cucharero, explica com va sorgir la iniciativa de realitzar aquesta activitat amb la col·laboració de La Gastronòmica.
La primera de les propostes tindrà lloc el dissabte 25 de gener a les 12 del migdia a la platja gran de Sant Feliu. En aquest cas es parlarà d’’uriços’ amb Belén Caparrós, que és doctora en Turisme i Màster en Innovació Turística, que estarà acompanyada d’un pescador.
Clara Antúnez, de La Gastronòmica, ens explica com estarà organitzat l’espai, on una taula serà la protagonista. Després de la conversa, es beurà una copa de vi i es farà un tastet relacionat amb el producte protagonista del dia.
Per assistir a la primera sessió, que serà gratuïta, cal reservar plaça a l’Oficina de Turisme de la Rambla, trucant al 972 82 00 51 o enviant un correu electrònic a turisme@guixols.cat.
Carina Amigó, cap del Servei de Promoció i Qualitat Agroalimentària de la Generalitat, explica l’elecció de Catalunya com a Regió Mundial de la Gastronomia per aquest any.
Amb la iniciativa ‘La taula dels artistes’, l’Ajuntament “vol estimular la promoció de l’orgull i la pertinença locals, destacant les tradicions i el talent del territori” a més de donar visibilitat “als artistes i oficis del territori, oferint-los un espai per compartir les seves històries i coneixements, enfortir el vincle entre cultura i gastronomia, connectant productes i mestratge”.