I després

Demà es presenta el llibre que repassa la història del cromo publicitari antic

Entre els temes s'hi tractarà la utilització que la xocolatera Jaume Boix va fer dels cromos com a element publicitari

Compartiu aquesta història

Imatge: María Casas | Comanegra

Coincidint amb l’Exposició de Filatèlia i Col·leccionisme que es pot visitar fins a finals de mes al Monestir, s’ha organitzat per demà dijous 21 de setembre a la tarda la presentació del llibre ‘La febre dels Cromos’ de Josep-Manuel Rafí.

L’obra conté 140 pàgines que fan un repàs a la història del cromo publicitari antic, com també de la xocolatera Jaume Boix que va arribar a ser la més important del país i pionera en la utilització del cromo com a element publicitari. A la publicació s’hi poden veure 800 imatges de cromos antics i una extensa bibliografia sobre la qüestió.

L’autor explica que la finalitat de la creació d’aquesta obra era omplir un buit en aquest camp del col·leccionisme.

Durant la presentació, Rafí explicarà als assistents “el grandíssim impacte social” que va suposar l’arribada dels cromos al nostre país.

A la presentació també s’hi tractarà com Catalunya es va emmirallar en França com model a seguir per la utilització publicitària dels cromos, com també les primeres empreses que es varen dedicar a fer cromos, destinats llavors només al públic adult.

Josep-Manuel Rafí col·lecciona cromos des de que els seus avis materns li’n varen regalar uns de la seva propietat, unes peces molts diferents als que l’autor havia vist fins llavors.

Rafí té actualment més 1.300 col·leccions de cromos, el que representa més de 50.000 unitats diferents. La presentació serà aquest dijous a partir de les 7 de la tarda a la quarta planta del Monestir, a la Sala Abat Panyelles.

El més llegit

I després