■ Les projeccions s’acompanyaran amb debats amb l’historiador de l’art José Luis Marzo i el politòleg Pol Morillas
Un any més, pels volts de la Mercè, el Museu d’Història de Sant Feliu de Guíxols ofereix sessions dins el cicle de Cinema Etnogràfic.
El proper divendres 23 i dissabte 24 a les 7 de la tarda a la Sala Abat Panyelles – Monestir de Sant Feliu de Guíxols, es duran a terme les projeccions acompanyades de debat amb José Luis Marzo i Pol Morillas.
Tindrem la possibilitat de poder escoltar professionals directament implicats en els documentals, com són l’historiador de l’art José Luis Marzo i el politòleg Pol Morillas, director del CIDOB (Centre d’Estudis i Documentació Internacionals a Barcelona).
- Film “La corba” (2022, Jorge Luis Marzo i Félix Pérez-Hita).
23 de setembre de 2022, a les 19h. Sala d’actes del Monestir.
VO en català
Documental que amb una perspectiva no convencional tracta sobre el paper que va tenir l’ús de les estadístiques per part de les administracions governamentals en els mesos inicials de la pandèmia COVID-19. Gràfiques, quadres, dades de tota mena van inundar les pantalles i les xarxes comunicatives convertint-se en una mena de ciència d’estat. Després de la projecció hi haurà un debat amb l’historiador de l’art i especialista en comunicació, Jorge Luis Marzo, que és també codirector del film.
- Film “Bouncing Back. World Politics After The Pandemic” (2021, Pol Morillas i David Fonseca).
24 de setembre de 2022, a les 19h. Sala d’actes del Monestir.
VO en anglès, subtitulada en català.
La pandèmia ha suposat una alteració de dinàmiques geopolítiques, econòmiques i de seguretat. El món es troba en plena convulsió i augmenten les desigualtats i les rivalitats entre potències. Aquest documental, produït pel CIDOB, reuneix diversos experts que posen sobre la taula aquestes problemàtiques que afecten l’ordre internacional. La projecció s’acompanyarà d’un debat amb Pol Morillas, realitzador del film, politòleg i director del CIDOB.