Aquest dijous a la biblioteca Octavi Viader i Margarit de Sant Feliu de Guíxols, la comissió de l’Agenda Llatinoamericana farà l’acte de presentació de l’edició 2011.
Amb l’enunciat: “Quin Déu? Quina religió? l’acte consistirà en una taula rodona amb representants de diferents visions sobre Déu.
La campanya d’Anada i Tornada neix amb l’objectiu de fer arribar l’Agenda Llatinoamericana als llocs d’on és originària. A causa del seu elevat cost l’Agenda només era coneguda per algunes elits intel·lectuals. Així doncs es va començar comprant agendes per a professors, religiosos, i líders comunals de diferents pobles nicaragüencs agermanats amb poblacions catalanes. El projecte ha anat creixent i s’han traduït a l’espanyol molts dels materials pedagògics creats des de la Comissió: Mapes de *Peters i de la Vergonya, el conte de Don Paulo o el calendari solidari.
Així també allà s’han creat altres materials, com el Mapa de la Vergonya de Guatemala i la Cartilla Ecològica. Observem que d’un projecte de col·laboració econòmica va passant a un projecte d’interrelació entre el Nord i el Sud que s’anirà definint des d’ambdues parts.
Geogràficament la campanya també ha anat creixent i s’ha estès per Mèxic, Guatemala, Hondures, Perú, El Salvador, *Equador i Cuba. La col·laboració de la Comissió en aquestes campanyes llatinoamericanes pren diferents formes depenent del país i de l’any.
Per a l’Agenda 2011 s’han finançat íntegrament les edicions de Mèxic *DF, *Chiapas, El Salvador, Nicaragua, Guatemala, Costa Rica, Cuba, Perú i Equador. Al febrer de 2010 el coordinador de la Comissió, Jordi Planas, i altres companys, van visitar alguns d’aquests països. Aquestes estades (sempre a càrrec dels desplaçats) serveixen per incrementar la xarxa social, les bases de l’Agenda i aquesta necessària interrelació que es busca entre el Nord i el Sud.
Per a la Campanya 2010-2011 també s’editarà el Llibre dels 20 anys de l’Agenda Llatinoamericana, una antologia dels articles més representatius de cadascuna de les agendes editades fins ara. Amb la qual es commemoren els 20 anys del projecte de l’Agenda Llatinoamericana i se li ret als fundadors: Pere *Casaldàliga i José María *Vigil. També amb aquest llibre es realitza una col·laboració econòmica amb aquells països que puguin pagar la meitat del seu import. El acolliment satisfactori a aquesta publicació ha estat total: es publicarà en tots els països amb els quals es col·labora en l’edició de l’Agenda.