I després

CAMPANYA DE LA CUINA DEL PEIXOPALO

Compartiu aquesta història

Des del 14 de febrer fins el 29 de març se celebra a Sant Feliu de Guíxols la Campanya de la Cuina del Peixopalo.

A través del port de Sant Feliu de Guíxols es va introduir en aquesta zona el peixopalo (bacallà sec), un aliment va ser molt apreciat per mariners i tapers durant el segle XIX; així, fou ràpidament assimilat a la dieta de la nostra ciutat i, alhora va lligar com cap altre producte la gastronomia del nostre mar i de la nostra terra.

Avui, recuperat i reinterpretat dins les nostres cuines, torna a la taula amb tot el sabor d’un plat de tota la vida que ens desperta els sentits.

Menús PEIXOPALO 2018

CASA BUXÓ
C/ Major, 18
972 32 01 87

Primer degustació
Carpaccio de bacallà amb salsa tàrtara
Saltejat de calamarsets amb favetes de temporada i tripa de bacallà amb oli de pebre vermell
Llomets de bacallà arrebossats amb xips de carxofes
Canalons de brandada de bacallà

Segon a escollir
Cassola d’arròs amb peixopalo, tripa de bacallà i favetes de temporada (min. 2 pers.)
Platillo de peixopalo amb guatlles i tripa de bacallà

Postres
De la casa
Vins i aigües minerals inclosos

27€ IVA inclòs

CAU DEL PESCADOR
C/ Sant Domènec, 11
972 32 40 52
www.caudelpescador.com

(Taula Completa)
Menú degustació
Tataki de tonyina amb salsa de soja i oli de romaní
Amanida d’escarola, carpaccio de bacallà, ceba de Figueres al cop de puny i vinagreta de romesco.
Crispells de bacallà
Trencadissa d’ous amb alls tendres i espàrrecs de bosc
Llom de bacallà amb tomata natural
Peixopalo amb patates, tripes de bacallà i allioli negat

Postres
A triar de la carta
Beguda i cafès NO inclosos

40€ IVA inclòs

LA PANSA
C/ Lluna, 99
972 82 06 08

Primer a escollir
Carpaccio de bacallà amb confitura de figa
Xató

Segon a escollir
Peixopalo amb cigrons i carxofes
Arròs caldós de bacallà i carxofes (min. 2 pers.)

Postres
De la casa
Vins Celler Jardins de Peralada inclosos

23€ IVA inclòs


MARABÚ
Passeig del Mar, 35
972 32 10 23
www.restaurantmarabu.com

(Taula Completa)
Primer degustació
Anxoves salades amb coca de pa de vidre amb tomata
Carpaccio de bacallà amb llit de tomata, tàperes i olives negres
Caneló de llobregant amb salsa de marisc
Grassoletes de bacallà

Segon a escollir
Arròs melós amb carxofes, sípia i escamarlans (min. 2 pers.)
Peixopalo a l’estil ganxó
Peix del dia a la planxa amb verdures

Postres
Pastisseria feta a casa
Vins D.O. Empordà i aigües minerals inclosos

28€ IVA inclòs

El més llegit

I després