I després

Ciutats Creatives planteja la regeneració urbana a partir de projectes com el futur Museu Carmen Thyssen

Compartiu aquesta història

Un centenar de persones han participat en la jornada Ciutats Creatives que s’han celebrat al Monestir de Sant Feliu aquest dissabte al matí. En la trobada s’ha plantejat el paper dels grans projectes culturals, com el del futur Museu Carmen Thyssen de Sant Feliu, en la regeneració urbana dels municipis on tenen lloc.

Un dels ponents, Jose Antonio Donaire, professor de la facultat de Turisme de la UdG, destaca la importància del turisme cultural que no es basa només en el que des de sempre s’ha entès dins aquest concepte.

 

Enrique Sobejano, un dels fundadors de Nieto-Sobejano Arquitectes, autors del projecte del Museu Carmen Thyssen de Sant Feliu, explica el concepte del futur museu de la ciutat, que suma la història de l’edifici del Monestir amb la recuperació d’espais com el claustre que mai es va construir o els jardins del recinte.

 

També dins l’àmbit de les Ciutats Creatives, Caroline Couret, directora de Creative Tourism Network, ha plantejat la idea del turisme creatiu, que connecta el projecte cultural amb les diverses comunitats locals i els professionals de la ciutat.

 

Entre els ponents també es trobaven Alfonso Gil, senador i exprimer tinent alcalde de Bilbao durant el projecte Guggenheim Bilbao; Javier Ferrer, gerent del Museo Carmen Thyssen Málaga i Josep Melcior Muñoz, primer tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Sant Feliu.

El més llegit

I després