I després

COL·LECCIÓ NUMISMÀTICA, LLEGAT JOAN VILARET

Compartiu aquesta història

Joan Vilaret i Montfort (Sant Feliu de Guixols 1926-Barcelona 2015) ha llegat a la ciutat de Sant Feliu de Guíxols una extraordinària col·lecció de monedes medievals conformada per 2.917 peces amb un abast cronològic que va des de l’any 601 dC fins a mitjans del segle XVI.

Aquest dissabte, 14 d’octubre a les 17:00 h. tindrà lloc al Museu d’Història de Sant Feliu de Guíxols-Monestir l’acte de presentació que anirà a càrrec de Xavier Sanahuja, autor de l’inventari de la col·lecció i secretari de la Societat Catalana d’Estudis Numismàtics (SCEN), secció de l’Institut d’Estudis Catalans. Una interessant conferència sobre “Les monedes de l’Occitània catalana” a càrrec del Dr. Miquel Crusafont, doctor en història i president de la SCEN, donarà pas a la visita de la sala que acull l’exposició El monestir i la vila, la qual queda ampliada amb l’apartat sobre moneda i comerç on s’exposa una selecció d’aquesta excepcional col·lecció, important també per al coneixement de les monedes medievals.

A les 20:00 h. a la capella de l’antic Hospital Municipal, es farà l’acte de cloenda a càrrec del quartet format per Pedro Burruezo, Maia Kanaan, Jordi Ortega i Miguel Donaire, que proposaran un concert en el qual recuperen històries i melodies medievals amb una mirada contemporània. Principalment, peces morisques, joies sefardites cantades en “ladino”, cançons dedicades a místics de la cristiandat… i alguna cançó trovadoresca d’aires/arrels medievals… Tot amb una interpretació nova, bella, trencadora. Cançons com “Allahouma”, “El rei de Franzia”, “Aman Aman”, “Morenika”, “Quli”, “El meu cavaller”… en català, castellà, àrab, “ladino”… ens regaaran les oïdes sota una nova perspectiva que conjumina el prisma contemporani i l’arrel medieval.

El més llegit

I després