La Fibromiàlgia, una malatia misterios? Amb aquest interrogant, el Dr. Cayetano Alegre de Miguel, va plantejar la seva xerrada sobre la fibromiàlgia, una malaltia crònica que afecta a un 5% de la població, majoritàriament dones, i que sembla que no és tant desconeguda com popularment es creu.
Un centenar de persones varen assistir a la interessant conferència que oferí el Cap de Reumatologia de l’Institut Universitari Dexeus i Reumatòleg de l’Hospital Universitari Vall d’Hebron, que de forma magistral anar desmentint el seguit de mites a l’entorn dels misteris d’aquesta malaltia, definida com un dolor crònic generalitzat amb una durada de més de tres mesos, en els que cada dia et fa mal tot.
El Dr. Cayetano va deixar clar que saben del que parlen, coneixen la malaltia, saben com es manifesta i com avaluar-la i per tant, poden tractar-la simptomàticament. Malgrat no existir un medicament específic per a la Fibromiàlgia, si que n’hi han per als diferents símptomes que provoca. Ara bé, el més important és que el metge de capçalera sàpiga identificar aquesta patologia i que l’especialista pugui crear un pla individualitzat per a cada pacient, amb el qual s’intenta millorar les condicions de vida del malalt.
La presentació anar a càrrec del President del Col·legi Oficial de Metges de Girona, el Dr. Benjamí Pallarès, qui deixà sobre la taula la següent reflexió: Fibromiàlgia: dolor crònic o dolor cronificat? …
Al finalitzar la xerrada, les representants de l’Associació Catalana d’Afectats de Fibromiàlgia a Santa Cristina d’Aro i Sant Feliu de Guíxols, varen presentar el seu projecte i les activitats que duen a terme. Per més informació: baixemporda@fibromialgia.cat
La propera activitat del cicle Salut i Societat serà el dissabte 24 de març, a les 17.00h, amb la conferència sobre “La pràctica professional d’un metge a la Catalunya rural: Àngel Latorre i Rios (1939-1983)”, a càrrec del Professor Joaquim M. Puigvert, en el marc de l’Acte de donació del Fons del Dr. Àngel Latorre i Rios (1913-2005), metge rural de Vilobí d’Onyar i Bescanó, que se celebrarà a la Sala d’Actes del Museu d’Història-Espai del Metge i de la Salut Rural (Pl. Monestir s/n. 17220 Sant Feliu de Guíxols).