Del dissabte 1 de febrer i fins al 13 d’abril a la Capella de l’Antic Hospital trobarem en exposició “L’Envelat, arquitectura singular i símbol de la festa major”.
Els envelats han estat un fenomen cultural que tingué una important rellevància a la societat catalana durant gairebé un segle i mig. Sorgits en el context dels canvis socials profunds de les primeres dècades del segle XIX, i com a conseqüència de la gran afecció que hi havia pel ball a la Barcelona de l’època, els envelats es varen expandir ràpidament per tot el territori català i es van convertir en un element imprescindible i emblemàtic de les festes majors.
Els artífexs dels envelats, a partir dels coneixements tècnics i dels ormeigs propis dels pescadors i dels mariners (veles, cordes, bossells, nusos, etc.), van concebre una original i espectacular estructura desmuntable que permetia cobrir una gran superfície sense necessitat de suports interiors.
La visita inaugural a l’exposició serà l’1 de febrer a les 12h i anirà a càrrec de Francesc Albardaner, co-comissari de l’exposició, arquitecte i especialista en disseny d’estructures laminars tensades.
Única oportunitat de conèixer l’exposició de la mà d’un dels seus comissaris.
Activitat gratuïta però d’inscripció prèvia, atès que les places són limitades.
Informació i inscripció: Museu d’Història (museuhistoria@guixols.cat; tel. 972821575) i Oficina de Turisme.
L’exposició romandrà oberta per a visita lliure de dilluns a divendres de 17h a 19h, dissabtes de 11h a 14h i de 17h a 19h i diumenges i festius de 11h a 14h fins el 13 d’abril de 2020.