El proper dissabte, 10 de novembre, se celebrarà al Museu d’Història de la Ciutat un homenatge al poeta i artista Narcís Comadira a càrrec de de Toni Sala, escriptor i Jordi Falgàs, historiador de l’Art i comissari de l’exposició “Comadira, 50 anys de pintura”
Mall- Associació Guixolenca de Cultura, amb la col.laboració de l‘Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols a través del Museu d’Història, ha organitzat un acte d’homenatge al poeta i artista Narcís Comadira.
La sessió tindrà dues parts: la primera consistirà en una introducció a la part literària a càrrec de Toni Sala, escriptor, i a la part artística a càrrec de Jordi Falgàs, historiador de l’Art i comissari de l’exposició “Comadira, 50 anys de pintura”; la segona part consistirà en una lectura de poemes a càrrec de Geòrgia Bonell i del mateix Narcís Comadira. Les lectures se centraran en els seus darrers llibres de poemes publicats aquest mateix any, Lent i Marques de foc. Els poemes i els dies.
Escriptor, pintor i traductor, Narcís Comadira (Girona, 1942) va estudiar al Seminari de Girona i a la facultat de Filosofia i Lletres de Barcelona. La voluntat formal i l’ambició conceptual de la seva poesia situen la seva obra en el primer pla del corpus contemporani de la literatura catalana. Una poesia amb referents com Josep Carner, J. V. Foix o Gabriel Ferrater. Es donà a conèixer amb Papers privats (1969), al qual van seguir Amich de plor (1970), El verd jardí(1972),Desdesig i Les ciutats, ambdós del 1976. Dos anys després publicà Terra natal(1978) i Àlbum de família (1980).
Posteriorment ha publicat Enigma (1985), En qurantena (1990), Usdefruit (1995), Lírica lleugera (2000) i L’art de la fuga (2002). El 2003 va reunir tota la seva poesia anterior a Formes de l’ombra. Poesia 1966 – 2002. Els dos darrers llibres de poemes són Llast (2007) i Lent (2012). La summa dels seus versos constitueix un conjunt lingüístic singular i, alhora, plenament partícip dels grans corrents de la lírica occidental contemporània.