El proper diumenge, 24 de febrer, se celebrarà a Sant Feliu una nova edició de la festa de Sant Antoni Abat on s’espera la participació d uns 400 animals, entre cavalls i animals petits.
Quant a les novetats, destaca el canvi d’ubicació en la concentració de cavallistes que passarà a la part del darrera de l’estació d’autobusos. També cal destacar que, en un primer moment, es descartava que l’itinerari transcorregués pel carrer Major atès que es trobaven amb la dificultat que hi ha carpes i tendals dels locals comercials però diu l’organització que gràcies a la col·laboració dels establiments, s’adaptaran a la situació i formarà part de l’itinerari.
El transit al centre quedarà tallat a la circulació des de les 11.30h. fins les 14:00h. i el recorregut dissenyat és el següent: Recorregut sortida primer tomb, Callao , Juli Garreta, Passeig del Mar, Passeig dels Guíxols, c Zamenoff, c Major, Rambla Vidal, c Hospital, i Plaça Monestir.
Tot i que ha patit una retallada d’un 5% en la subvenció, l’organització multiplica esforços per tal de mantenir aquesta festa que durant molts anys va restar oblidada fins que es va recuperar a través d’un reduït grup de persones que varen restaurar el vell penó que presideix aquest esdeveniment.
Especialment, pel repartiment que s’ha de fer dels animals i carruatges, la festa es va celebrant esglaonada, de desembre a maig, per 22 municipis.
Les cavalcades ja es varen iniciar el 16 de desembre a Palol de Revardit i progressivament s’han anat celebrant fins la data a Serinyà, Anglès, Llagostera, Banyoles, Vidreres i Aiguaviva. Després de la celebració aquest diumenge a Sant Feliu continuaran amb el següent calendari: el 3 de març a Palafolls i a Olot, el 10 de març a Blanes i Perelada, el 17 de març a Caldes de Malavella, el 24 de març a Castelló d’Empúries, el 7 d’abril a Sant Pere Pescador, el 14 d’abril a Monells i Les Preses, el 20 d’abril a Besalú, el 21 d’abril a Bellcaire d’Empordà, el 28 d’abril a Girona i el 5 de maig a Llanars-Camprodon.