Segons informa la web www.gastroteca.cat, hi han 14 propostes gastronòmiques de més de 100 restaurants a tota la comarca durant tot l’any, des de la Garoinada de Palafrugell els primers mesos de l’any fins al “menú de l’escamarlà” de Sant Antoni als mesos de novembre i desembre.
Àngel Planas, vicepresident del Consell Comarcal del Baix Empordà, va presentar el primer dia del fòrum a l’estand de la gastroteca.cat les campanyes i jornades gastronòmiques del 2011:
-
- La Garoinada, la cuina de Palafrugell, del 14 de gener al 13 de març
- Menú de l’Olla de Peix, del 25 de febrer al 17 d’abril a Calonge, Sant Antoni i Palamós
- La Cuina de l’Arròs, del 2 d’abril al 5 de juny-Pals
- Les receptes de l’àvia , del 15 d’abril al 15 de maig a La Bisbal d’Empordà
- La Cuina de l’Horta, del 16 d’abril al 15 de maig a Peratallada (Forallac)
- Jornades del Peix de Roca, del 30 d’abril al 19 de juny a Begur
- La Cuina del Peix Blau Ganxó, del 13 de maig al 19 de juny a Sant Feliu de Guíxols
- Menú de la Gamba del 15 de maig al 15 de juliol a Palamós, Calonge i Sant Antoni
- Tastets de Mar: La Clova del l’1 al 30 de juny a Torroella de Montgrí i l’Estartit
- Jornades “La Poma a la Cuina”, de l’1 al 30 d’octubre Torroella de Montgrí – l’Estartit
- La Cuina del Bolet, del 15 d’octubre al 30 de novembre a Santa Cristina d’Aro
- Es Niu de Palafrugell, del 21 d’0ctubre a l’1 de novembre.Menú de l’Escamarlà del 15 d’octubre al 15 de desembre a Calonge, Sant Antoni i Palamós.
- Un munt de suculentes propostes de més de 100 restaurants vinculades als productes propis del territori com son la gamba, la poma de Girona,…. i dels productes amb el distintiu ” producte de l’Empordà” com l’arròs de Pals.En acabar la presentació i amb l’estand ple de gom a gom els assistents van poder degustar un tast de productes de l’Empordà: amanida d’arròs de Pals, botifarra dolça, brunyols i cava.