I després

El Consorci aprova les noves taxes per la gestió de residus pel tancament de Solius

Les afectacions provenen de la gestió de les fraccions de resta i també de la d’orgànica, aquesta darrera degut a problemes en una planta de compostatge

Compartiu aquesta història

La Junta de Govern del Consorci per al condicionament i la gestió del complex de tractament de residus de Solius va aprovar unànimement el passat 15 de maig, en sessió urgent, una proposta per la revisió de les tarifes de la taxa per l’any 2024.  En la reunió hi varen participar els ajuntaments que formen part del Consorci, entre ells el de Sant Feliu de Guíxols, i representants de l’Agència de Residus de Catalunya.

Des del tancament de l’abocador de Solius, el Consorci va haver de buscar una alternativa a la gestió de la fracció de resta, unes trenta-cinc mil tones anuals, que es porten des de l’antiga instal·lació a d’altres destins.

Segons explica el Consorci, la incertesa provocada per la variabilitat de destins a finals de l’any 2023, que és quan es van aprovar les taxes d’aquest 2024, va comportar l’aprovació d’un import que no cobreix el cost final del servei. Segons els càlculs, aquest dèficit, suportat pels municipis consorciats com també pels usuaris del complex, és d’uns 200.000 euros mensuals. Durant el programa Línia amb l’Alcalde d’avui, l’alcalde, Carles Motas, explicava la situació des del tancament de Solius.

Segons ha explicat també l’Alcalde, amb aquesta pujada, que s’han produït quan ja estaven aprovades les taxes d’aquest any, l’Ajuntament ha d’assumir l’augment amb recursos propis, cosa que farà que els diners hagin de sortir d’algunes obres o activitats previstes a la ciutat durant aquest any.

Pel que fa a la fracció d’orgànica, per problemes en una planta de compostatge, també s’ha de transferir a un altre centre, cosa que provoca “un augment molt significatiu” destaca el Consorci. La junta del Consorci desitja “que en un breu període de temps es pugui recuperar, respectant tots els aspectes mediambientals, la planta de compostatge i puguem aproximar el destí final dels residus per esdevenir més eficients, sostenibles i, així, poder reduir els costos”.

El més llegit

I després