Sempre és una bona notícia que la iniciativa privada cerqui un plus de qualitat i d’interès per als seus locals i, a més, que les administracions hi donin suport en la mesura de les seves possibilitats.
Això enriqueix la vida cultural i possibilita que locals, com bars i restaurants, enriqueixin l’oferta que sol quedar encotillada per manca d’espais públics.
Des de fa unes setmanes el Select Kafè ,de la carretera de Palamós de Sant Feliu, ha iniciat un interessant itinerari cultural amb una primera exposició del pintor Ramon Llinàs que ha tingut una excel·lent acollida i que continuarà pels volts del 15 d’abril amb el prestigiós fotògraf octogenari, Oriol Maspons.
El fotògraf va néixer a Barcelona l’any 1928, al 1955 es trasllada a Paris on resideix dos anys treballant en una companyia d’assegurances i freqüentant els ambients fotogràfics de la capital. Escriu per a la revista especialitzada AF, on va fotografiar i es va entrevistar amb els millors professionals de l’època com ara Brassai, Cartier Bresson, Robert Doisneau, Guy Bourdin, etc.
L’any 1957 torna a Barcelona per iniciar la seva vida professional com fotògraf de moda, publicitat i foto de reportatge per la revista “La Gaceta Ilustrada”.
Al 1958 el Museu d’Art Modern de Nova York adquireix tres fotografies per al seu fons d’autors permanent. Al 1959 publiquen una foto en el Photography Annual americà. El Photography Year Book anglès el distingeix com “Star Photographer” i li dedica sis pàgines. La Biliotheque Nationale de Paris adquireix una carpeta amb dotze imatges de l’autor.
Ha publicat els següents llibres: ”La caza de la perdiz roja” amb textos de Miguel Delibes., “Toreo de salón” amb textos de Camilo Jose Cela, “Poeta en Nueva York” sobre un poema de Federico Garcia Lorca, “Arte visigodo en España”amb textos de Pedro Palol., “Arquitectura gòtica catalana” amb textos d’Alexandre Cirici Pellicer i “La Universitat de Barcelona”, monogràfic de diversos autors.