El PSC ha difós una nota crítica envers la gestió del govern municipal de TPSF-CiU en la que subratlla l’anunci que feia l’alcalde, Carles Motas, en incorporar-se a l’alcaldia i en el qual assegurava que sis mesos haurien de ser suficient per desencallar el tema de l’herència dels germans Anlló.
En les darreres setmanes l’exdiputat Josep López de Lerma va criticar les fórmules de gestió defensades pel govern municipal atès que ell ja havia presentat, a la Cambra de Comerç, un dictamen en el qual plantejava el camí a seguir des del punt de vista del despatx de Miquel Roca Junyent, responsable de l’encàrrec de l’informe jurídic encarregat per la Cambra.
De passada, es tornen a deixar caure els projectes més “singulars” de l’època J.A.Albó-Amat i titllen “d’ineficaç” el govern actual al temps que es postulen com la solució a la “paràlisi actual” assegurant que “no és tard per tornar al bon camí”.
Pere Albó feia les següents declaracions a Ràdio Sant Feliu:
La nota íntegra del PSC:
LAMENTABLE POLÈMICA ENTRE EL GOVERN CiU –TPSF I EL DESPATX ROCA I JUNYENT PEL TEMA DELS GERMANS ANLLÓ. QUE TORNI EL SENTIT COMÚ I DE CIUTAT
Pel que veiem, el resultat de gairebé un any de gestió del govern CiU – TPSF en referència a la qüestió dels Hotels Anlló haurà estat una polèmica amb l’advocat i exportaveu de CiU a Sant Feliu de Guíxols el Sr. Josep López de Lerma, tal i com hauran pogut seguir els lectors d’Àncora aquestes darreres setmanes.
El “full de ruta” de CiU- TPSF pels Anlló no dona resultats i malgrat que al inici del govern CiU – TpSF es prometia resoldre’s en “sis mesos” aquests han passat i avui patim la paràl·lisis de projecte en aquesta qüestió. http://www.rsf.fm/?p=1632
Com en els vells temps, el govern intenta amb paraules grandiloqüents generar el fum que amagui la seva ineficàcia. Efectivament, sembla que hem tornat a l’època del fum, que va coincidir amb la majoria absoluta de CiU: funiculars, dimissions d’alcaldes per estranyes causes, “fragates”, pèrdua de la universitat, incompliment de compromisos amb els barris, “Cousteaus”, factures inflades, la pel.lícula de por de la redacció i aprovació del Pla d’Urbanisme, l’“enderroc” del Joan I, etc. Tot allò que la ciutat no vol veure repetit.
I en concret pel que fa referència al patrimoni Anlló el pecat original que avui patim: permetre que es tanquessin els hotels i que l’activitat dels hotels entrés en la lògica de les herències intestades. Una decisió irresponsable que vam denunciar en aquell moment i que s’hagués pogut evitar fàcilment – tal i com explica l’informe del buffet Roca Junnyet i la Cambra de Comerç – ja que el titular dels hotels era una societat mercantil anomenada Hoteles Guixolenses S.L.
L’agre polèmica entre el despatx d’advocats Roca i Junyent i l’equip de govern CiU–TpSF sembla que va arribar la setmana passada al seu punt més àlgid. Es vol fer oblidar a la ciutat que fou el govern CiU – TPSF qui va impulsar l’entrada d’aquest buffet en la relació amb les entitats? Unes entitats que han vist perplexes com el recorregut que se’ls va oferir per participar del llegat s’ha tornat un laberint i no entenen com una qüestió d’aquesta magnitud es pot gestionar amb tan poc rigor. El “full de ruta” presentat en el seu dia per l’alcalde amb grans gesticulacions mediàtiques –i, per cert, trencant el consens existent fins aleshores entre grups polítics- ens ha portat a la paràlisis i a una lletja baralla. I mentrestant ha passat un any, un any que ha perdut la ciutat.
La tasca en referència a la gestió del patrimoni Anlló ha quedat paralitzada malgrat el bon ritme que s’havia aconseguit donar a aquest assumpte abans de la moció de censura. Recordem: Consens i modificació del pla general per tal de poder subhastar els hotels (modificació aturada des de fa vuit mesos), Creació de la Comissió Anlló a on hi era representat tot el sector turístic i tots els grups municipals, valoració del patrimoni, contactes amb diferents operadors hotelers interessats, definició del model concessió administrativa –dret de superfície, etc…-, convenis amb la Generalitat,…
No és tard per reconduir la gestió pel bon camí: patrimonialitzar aquest llegat en benefici de la ciutat i de les seves entitats, no malvendre’l; generar recursos no especulatius sinó constants per a activitats culturals i socials, reobrir a la ciutat tres equipaments hotelers amb prou massa crítica per generar un punt d’inflexió a la nostra oferta turística i, sobretot, com deia el president Tarradellas, “no fer el ridícul”.
PSC Sant Feliu de Guíxols.