I després

ERC afirma que l’Ajuntament ha hagut de renunciar a més de 12.000 euros d’una subvenció per rehabilitació d’habitatges socials

L’Ajuntament diu s’han justificat les obres que s’han dut a terme i que les que tècnicament no s’han cregut necessàries, no s’han fet ni justificat

Compartiu aquesta història

ERC Guíxols explica en una nota enviada als mitjans de comunicació que l’Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols “ha hagut de renunciar a la subvenció de 12.250 euros atorgada per la Diputació de Girona perquè no ha pogut justificar aquesta despesa donat que els habitatges no s’han rehabilitat a temps”.

La formació diu que el consistori “ha perdut el 50% d’aportació que era necessària per rehabilitar tres habitatges de la zona de Vilartagues per poder-los destinar a habitatge social”.

ERC explica que “la inversió s’havia de justificar en primer lloc a 21 de febrer de 2024 però es va donar una pròrroga fins al 21 de juny” i que “tot i així, l’Ajuntament no ha tirat endavant aquestes obres per les quals tenien finançament i per això ha hagut de renunciar a la subvenció”

La portaveu de la formació, Sílvia Romero, afirma que “és inaudit” que faci “tants anys” que no s’executen inversions i lamenta que es perdin aquest tipus de recursos.

El regidor d’Habitatge, Josep Saballs, explica que les subvencions “se sol·liciten, després hi ha un termini per executar-les i que un cop executades, s’han de justificar”. En aquest cas concret, destaca que “només és podien fer en habitatges propis de l’Ajuntament o cedits en gestió com en el cas dels de la Sareb”.

Saballs diu que en la petició inicial es demanava la rehabilitació o intervenció en quatre habitatges dels carrers Pontevedra, Sevilla, Bilbao i Pécher. Pel que fa a les feines que s’han executat, han estat al carrer Pécher, amb una inversió de vora 11.900 euros i una subvenció de la Diputació de vora 5.900 euros. Saballs explica que per acollir-se a la subvenció, les feines havien de tenir un cost superior als 5.000 euros, cosa que no es complia en els altres 3 habitatges.

Saballs diu que el que s’ha fet ha estat “justificar el que realment s’ha portat a terme, com és el que pertoca a una administració” i que “tenim dret a percebre una subvenció sobre allò que s’ha fet i que sobre allò que no s’ha portat a terme perquè no era necessari, doncs evidentment no hi ha res a justificar”.

Saballs conclou dient que “només faltaria que haguéssim de llençar recursos per tal de justificar una subvenció que inicialment es creia que era necessària i que finalment, amb els informes tècnics, s’ha vist que no”.

El més llegit

I després