Aquest dimecres a les 20:00 h. seguici mortuori per efectuar l’enterrament de la sardina amb sortida des del local de les colles (carrer Sant Sebastià, Racó dels Guíxols) fins arribar a la sardinada popular que està prevista a les 21:00 h a la plaça Salvador Espriu.
L’acte estarà amenitzat per la Disco Mòbil Nouso, es farà el comiat de Sa Majestat Carnestoltes 2011 i s’entregaran els premis a les millors colles local de Carnaval.
Origen de l’enterrament de la sardina
Al rei Carles III, guardià zelós de les tradicions cristianes, se li va ocórrer d’organitzar una festa un Dimecres de Cendra, amb el propòsit que el poble acomplís amb el deure de no menjar carn durant la Quaresma. Va ordenar que a la festa, per assaciar la fam, s’hi dugués sardina, però justament aquell dia va fer tant de sol que el peix es va començar a corrompre, fins al punt que, de la pudor que feia, no se’n va poder menjar. Fos perquè els transportistes s’haguessin declarat en vaga, fos perquè hi hagués alguna clàusula de lentitud en el tractat pesquer de l’època, quan els cuiners destaparen els caixons de sardina, fou tanta la pudor que Sa Graciosa Majestat va revocar la primera ordre i en donà una altra: que les sardines fossin enterrades immediatament a la “Casa del Campo”, on continuaria la festa.
Aquest fet, lluny d’aigualir la celebració, la va animar, ja que el poble va organitzar, amb no poc humor, l’enterrament de les sardines podrides, amb la qual cosa es desfeien de la fortor. En comptes d’acomplir amb el projecte inicial d’enterrar la carn, varen enterrar el peix. D’aquella manera, començava una tradició que encara dura de l’enterrament de la sardina.