La nit de dijous es va viure un altre Ple Ordinari amb els habituals trams elèctrics per una banda i tediosos per l’altra. De 14 punts que hi havia, dos varen quedar fora de temps (un dels quals era la sol·licitud de compareixença del regidor de Seguretat Ciutadana pel tema de les cameres del Centre Cívic Tueda a petició d’ERC)) i un altre que es va traslladar al proper Ple (l’adhesió a l’Associació de Municipis per a la Independència AMI).
Foren 4 hores que varen començar amb la incorporació de David Oliveras com a recanvi de Josep Morató al grup de Tots per Sant Feliu (TSF). Tot seguit es va destinar tota una hora en el punt del nomenament de personal eventual que va recaure en tres persones ja contractades fins la data i que, en aquesta ocasió, se’ls contractava com a càrrecs de confiança que TSF considerava com a “enxufats anomenats a dit afiliats als partits del govern” que, si bé era legal, considerava que no era el moment, i més quan s’havia prescindit de personal a llocs com l’Escola Bressol punt, aquest darrer, en el qual també va coincidir Iniciativa per Catalunya (ICV EUiA). El govern va defensar la vàlua, eficiència i professionalitat contrastada d’aquestes persones així com el dret a contractar-les.
Varen passar ràpidament qüestions com l’augment a les taxes de la piscina per la puja de l’IVA, a partir de l’1de setembre, o bé l’Ordenança Municipal per a la Prevenció i Control dels Mosquits a més de traslladar al proper Ple l’adhesió a l’AMI (sembla ser perquè no hi ha consignació pressupostària específica encara per fer l’aportació econòmica preceptiva).
Tot seguit ICV EUiA va defensar una moció referida a l’execució subsidiària de la resolució judicial sobre els accessos al Club de Mar que va demanar que fos presentada per la totalitat de grups que també es va aprovar sense cap mena de discussió.
La part més travada del Ple fou la bateria de tres de les quatre mocions que en l’anterior Ple, TSF, ja havia presentat i que, en aquesta ocasió, les presentava individualitzades on es varen calcar les intervencions de l’anterior plenari amb la novetat que Pere Albó va retreure a Carles Motas el comportament professional dels seus socis de govern, Miquel Lobato (CiU) i Pere Luque (Amics) per les seves vinculacions professionals i empresarials al temps que formaven part del seu govern. Motas va considerar que Albó havia “perdut els papers” al temps que el primer tinent d’alcalde considerava que posava els noms dels dos exregidors damunt de la taula per demostrar que sota la seva responsabilitat es varen produir actuacions poc transparents.
Era una de les respostes a les demandes de TSF per tal que Albó digués públicament si acataria la sentència que l’obliga a retornar les retribucions rebudes com a vicealcalde i l’estratègia dels independents de comptar amb una votació de l’equip de govern, que va votar-hi en contra.
No va haver-hi temps (per traspassar les 00:00 hores tal i com consta en el reglament Orgànic Municipal, que permet acabar els punts encetats però no iniciar-ne un altre) per incidir en la quarta moció en que TSF havia de demanar la dimissió de Pere Albó.
Una vegada més el foc creuat entre Pere Albó i Carles Motas va originar una discussió participada per altres regidors a micròfon tancat que va acabar amb una discussió entre el portaveu de TSF i Juanjo Garcia Cañadas (PSC) fora de les seves cadires i amb les veus pujades de to i de volum que la resta de companys del consistori es varen encarregar d’aturar.
L’alcalde, que estava desitjant tancar un Ple complicat d’apaivagar, va declarar, en referència a aquesta qüestió, que encara queden 21 dies de marge, que la pròpia sentència concedeix al govern, que serà acatada (com ja havia declarat anteriorment la regidora Verònica Lahoya) però que s’estan estudiant totes les possibilitats que els permeti la llei per recórrer-la, o bé interpretar-la adequadament, atès que considerava que la feina que s’ha fet s’ha de retribuir i que, en el cas contrari, això podria afectar als regidors de legislatures anteriors, amb caràcter retroactiu de 4 anys i, possiblement, es podria recular fins a 10 anys. Per tant, demanava temps atès que estan treballant en aquest tema amb els serveis i assessors jurídics i que donaran una resposta dins del termini legal.
El regidor, Jesús Fernàndez, declarava a la nostra emissora quan li demanàvem la seva opinió sobre tot el que havia succeït, que demanava disculpes als oients i ciutadans per l’espectacle al que una vegada més havien d’assistir i que temia que aquesta fos la dinàmica dels tres anys que encara queden de legislatura.