• Fòrmula d´èxits
I després

I després

  • A punt

Guíxols des del Carrer explica que la nova ordenança incorporarà la seva al·legació per prohibir les estufes de combustió en terrasses de bars i restaurants

Compartiu aquesta història

Guíxols des del CarrerEn Comú Podem afirma que la nova Ordenança d’Ocupació de la Via Pública, Bars i Terrasses incorporarà una al·legació que han proposat per prohibir les estufes de combustió en terrasses de bars i restaurants.

La formació diu que aquesta nova ordenança serà “amb tota probabilitat” aprovada en el proper Ple Municipal del dijous 30 de gener. Segons expliquen els Comuns, “es permetrà la col·locació d’estufes a les terrasses dins del període comprès entre l’1 de novembre i el 30 de març, però hauran de ser elèctriques de baix consum”.

També afirmen que la mesura “no tindrà caràcter retroactiu sobre les autoritzacions ja donades i s’aplicarà, d’entrada, a les noves peticions i a les renovacions”, com també en els casos que “havent obtingut autorització prèvia a l’entrada en vigor de la nova ordenança, encara no s’hagués començat l’activitat”.

En la resta de casos, hi haurà un període màxim de 4 anys per adaptar les terrasses a la nova normativa. Jordi Lloveras, portaveu de la formació, destaca que accions com aquesta són petits gestos que sumen.

Els Comuns diuen que en els darrers anys a la nostra ciutat “el creixement de l’espai públic ocupat per les terrasses de bars i restaurants ha estat considerable!” i creuen que és necessari “replantejar l’impacte mediambiental que pot originar aquesta major ocupació”.

El grup creu que climatitzar aquest espais amb calefactors de gas, querosè o parafina, “és un malbaratament energètic” a més d’una “pràctica gens sostenible des d’un punt de vista mediambiental, perquè aquestes estufes, encara que no ho pugui semblar, contaminen”.

Els Comuns destaquen que un estudi avalat per la consultora especialitzada en transició ecològica Carbone 4 “determina que una estufa de gas o combustió encesa vuit hores al dia en una terrassa d’un bar o d’un restaurant, emet la mateixa quantitat de CO2 que emetria un cotxe donant voltes a l’establiment fins a completar 90 quilòmetres”.

El més llegit