I després

Inauguració de l’exposició “Construccions Identitàries” a Sant Feliu de Guíxols

El dimecres 5 de juny, a les 19 h., s'inaugura l'exposició "Construccions Identitàries" a la Biblioteca Pública Octavi Viader i Margarit (Sant Feliu de Guíxols) amb l'autora, la fotògrafa Mar C. Llop, i es podrà veure al vestíbul de la Biblioteca fins dissabte 6 de juliol, en l'horari habitual del servei.

Compartiu aquesta història

El dimecres 5 de juny, a les 19 h., s’inaugura l’exposició “Construccions Identitàries” a la Biblioteca Pública Octavi Viader i Margarit (Sant Feliu de Guíxols) amb l’autora, la fotògrafa Mar C. Llop, i es podrà veure al vestíbul de la Biblioteca fins dissabte 6 de juliol, en l’horari habitual del servei.
Es tracta d’una exposició que pretén mostrar diferents realitats del fet trans, plasmant des de diferents angles discursos, sentiments, corporalitats i vivències. Es volen crear referents positius per a les persones trans i educar sobre aquest fet. Es parla dels canvis corporals, però també d’altres qüestions com són les vivències de les persones de l’entorn (famílies, parelles,…).

En paraules de la pròpia autora:

El projecte que vaig començar durant la primavera del 2013 tracta de fotografiar, i explicar mitjançant textos, els discursos de les construccions de gènere de qui necessita sortir de la dicotomia dona/home, i també d’una manera específica l’evolució dels cossos de les persones transsexuals. Des del moment de la meva existència en què vaig decidir transitar des del gènere que se’m va assignar en néixer, i en aquest temps de trànsit, he anat coneixent persones que estan en el mateix camí. Un dia, veient el meu entorn, vaig començar a documentar i plasmar les nostres realitats, sentiments, pensaments, conceptes i debats de les persones transgènere, de qui ens trobem immersos en aquest món. Des de dins, des del costat d’aquells i aquelles que ens capbussem en un lloc entre el blau i el rosa, el blanc i el negre, buscant un cos, una expressió on sentir-nos còmodes. Un lloc que tampoc té per què ser inamovible.

El dia de la inauguració els assistents podran adquirir el catàleg de l’exposició gràcies a la col·laboració de la llibreria La Guineu. L’acte comptarà amb la presència de persones transgènere que llegiran un manifest contra la LGBTIfòbia i música en directe a càrrec d’Un Triste Dj (Miguel Ángel Hervás).
Tot i que el llibre ja s’ha presentat en diferents poblacions de la nostra província (Besalú, Caldes de Malavella,…) aquesta és la primera vegada que l’exposició aterra a les comarques gironines, fruit de la col·laboració del SAI (Servei d’Atenció Integral a les persones LGBTI) i la Biblioteca Pública, ambdós serveis de l’Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols, en consonància amb les polítiques LGBTI del consistori com a deure de l’Administració Pública local en relació al desplegament de la Llei 11/2014 per garantir els drets LGBTI. En aquesta col·laboració també hi ha la creació d’un espai de llibres LGBTI a la Biblioteca, tant a la secció d’adults com a la infantil.

Tant amb l’exposició com amb la inauguració es vol donar visibilitat dins la ciutat a la comunitat LGBTI fent especial referència a les persones transgènere, tot recordant que aquest 2019 se celebra el 50è aniversari del Dia Internacional de l’Orgull LGBTI, el 28 de juny: just aquell dia de 1969, al bar Stonewall de Nova York, persones d’aquesta comunitat encapçalades justament per dues dones trans es van revoltar contra la brutalitat policial, detencions injustes i discriminació que portaven anys patint.
Trobareu un vídeo on la fotògrafa reflexiona sobre el què, com i perquè de l’exposició i el llibre que se’n deriva:

 


El més llegit

I després