I després

La Vanguardia es fa ressò de l’exposició ‘Una Societat Canviant’ del Museu de Sant Feliu

La mostra és de llarga durada i vol fer reflexionar i entendre el món global a partir de l'estudi del cas de Sant Feliu de Guíxols entre ara i 200 anys enrere

Compartiu aquesta història

La Vanguardia es fa ressò de l’exposició Una Societat Canviant del Museu d’Història de Sant Feliu de Guíxols.

El Diari explica que “En menys de dos segles Sant Feliu de Guíxols, en el cor de la Costa Brava, ha passat de ser una societat que vivia principalment de la pesca, el comerç marítim i la construcció de vaixells a ser una destacada destinació turística, amb gran pes avui dia de les segones residències. Però entre un sector i un altre, des de finals del segle XIX i fins a la Primera Guerra Mundial especialment, es va convertir en un excel·lent pol de la indústria corchera que exportava a Sydney, Bangkok, Istanbul, Bogotà, San Francisco o Calcuta entre d’altres països. El municipi va arribar a comptar amb unes quaranta fàbriques que al 1901 ja ocupaven més de 3.200 persones, de les quals un 30% aproximadament eren dones”

Sílvia Alemany, Directora del Museu d’Història de la ciutat, es mostra satisfeta de la gran difusió que suposa aquest article.

La Directora del Museu agraeix a totes les persones que han fet possible amb la seva col·laboració  que l’exposició pugui tenir la seva vessant interactiva.

‘Una Societat Canviant’ és una mirada calidoscòpica a la transformació de la ciutat a través dels 4 àmbits: Una badia plena de vaixells, la societat industrial, la Costa Brava i les Famílies de Sant Feliu.

A la part final de l’exposició se situa la instal·lació artística ‘Famílies de Sant Feliu’, un projecte que vol mostrar com la ciutat està formada per diversitat de famílies, i com aquestes poden tenir diverses maneres de veure el món, o poden estar vivint des de fa molt o des de fa molt poc en aquest lloc de la Costa Brava. I que han decidit que Sant Feliu de Guíxols és el seu lloc per créixer, viure-hi, relacionar-se i envellir.

Aquest projecte desenvolupat per l’artista Adela Picón amb el suport tècnic del fotògraf Jordi Gallego i de Mauro Abbühl, s’ampliarà amb més famílies al proper mes de març.

Aquesta mostra és de llarga durada i vol fer reflexionar i entendre el món global a partir de l’estudi del cas de Sant Feliu de Guíxols entre ara i 200 anys enrere.

El més llegit

I després