L’Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols adquireix els antics Jardins del Monestir, propietat de la família Blasco, gairebé 5.000 m2 que enllaçaran la zona del Monestir pràcticament amb el Monticalvari. També s’hi inclou la casa on el Dr. Blasco hi tenia la seva consulta de dentista i que llinda amb la fàbrica de Can Serra.
És la segona adquisició patrimonial en aquest entorn, després que el passat mes de juny l’Ajuntament comprés la finca que completava el rectangle de la plaça Abadia, annexa al Monestir, un espai de 444 m2 afectat pel POUM.
L’alcalde, Carles Motas, en la roda de premsa improvisada en els mateixos jardins, declarava que “és l’operació més important realitzada en l’àmbit des que es va adquirir l’antiga Corchera”.
Recordem que en aquests històrics jardins,que varen esdevenir privats des de la Desamortització (1835), el POUM del 2006 hi permetia edificar quatre xalets, possibilitat que es trasllada a un extrem salvant tota aquesta zona verda i permetent disposar d’un parc públic.
Motas, acompanyat de bona part dels membres del seu equip de govern, declarava in situ que “entre els elements que es recuperen per a ús públic hi ha una muralla del segle XVIII, una torre de guaita, antics horts, una extensa zona verda i la casa modernista propera al Monestir”.
Amb la nova adquisició, el cost de la qual és de 700.000 euros, es permet una continuïtat que connectarà el Monestir amb altres zones verdes actualment de titularitat pública, que fins ara quedaven inconnexes amb aquesta propietat privada. Ara, amb l’adquisició, “es dóna continuïtat i conjunt a tot el sector, amb noves possibilitats”.
Motas comentava que arrel de la negociació per a la compra de la primera peça, es va començar a parlar amb la família Blasco sobre la possibilitat d’anar més enllà i agraïa que hagin apostat per oferir-lo a la ciutat abans que especular amb la possibilitat de construir-hi, tal i com els permetia el POUM redactat l’any 2006.
A la foto, en vermell l’adquisició del mes de juny i en groc l’àrea anunciada aquest divendres: