Sant Feliu va aprovar en el darrer ple municipal la Declaració d’Emergència Climàtica en la que el consistori reconeix el greu perill dels ecosistemes del planeta.
Una situació crítica que cal frenar i revertir amb accions i compromisos concrets.
En l’últim ple municipal, l’Ajuntament ha adquirit el compromís d’apostar per una energia 100% renovable, abandonar els combustibles fòssils i reduir a zero les emissions netes de carboni per a l’any 2050.
Tots els partits polítics van aprovar aquesta declaració d’emergència climàtica, però en canvi discrepen sobre com aconseguir aquests objectius.
Només el govern va votar a favor del nou Pla d’Acció per l’Energia Sostenible i el Clima, que és la traducció en propostes i accions per intentar revertir la situació del planeta.
El pla contempla una quarantena d’accions, algunes de les quals ja s’estan desenvolupant a la ciutat, i també 22 adaptacions necessàries per assolir l’objectiu marcat.
El regidor de Guíxols des del Carrer, Jordi Lloveras, celebra que es vulguin prendre accions, però lamenta que el govern de la ciutat no hagi tingut la sensibilitat necessària per revertir la crisi climàtica.
En un sentit similar es pronunciava el regidor d’ERC, Jordi Cambronero. El republicà relata alguns dels compromisos adquirits en la declaració i ho contraposa amb algunes actuacions del consistori.
Per la seva banda, Josep Saballs, portaveu del govern local, va emfatitzar que els compromisos que adquireix el govern local són per dur-los a terme i afirma que ja s’han desenvolupat diverses accions per redreçar la situació del canvi climàtic a nivell local.
El regidor explica que de la quarantena d’accions previstes en el pla, la meitat ja estan en desenvolupament o en vies de posar-se en curs.