L’Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols farà a la ciutat una nova instal·lació fotovoltaica, aquest cop a la llar d’infants l’Oreneta, amb l’objectiu de reduir el consum elèctric provinent de la xarxa, com també millorar l’eficiència energètica i fer ús d’energies renovables.
L’equipament comptarà amb 40 mòduls de 400Wp i una potència total de 16kW. S’estima una producció de 25,9MWh, amb un estalvi econòmic de 45.916,24€ en 25 anys, a més d’un estalvi anual de 2,3 tones de CO2.
El segon tinent d’alcalde, Josep Saballs, explica que la inversió prevista en aquest espai està per sota dels 15.000 euros. “El que hem de buscar des de l’administració són fórmules alternatives que també ens venen guiades per normativa europea. Anem avançant en aquest sentit i properament anirem implementant-ho a nous edificis municipals”.
Balanç de les plaques fotovoltaiques del Centre Cívic Vilartagues
A finals del 2020 es va realitzar una instal·lació fotovoltaica de 10kW al sostre del Centre Cívic de Vilartagues. Fins el passat mes d’agost, dels 101,50MWh consumits, 11,16MWh són autoconsumits, és a dir, produïts a partir de l’energia fotovoltaica de les plaques instal·lades. Això vol dir que un 11% de l’energia total consumida és d’origen autoproduït.
Josep Saballs ha recordat que tot i les afectacions de la pandèmia, per les quals la utilització de les instal·lacions no ha estat l’habitual, “s’ha generat un 11% d’energia fotovoltaica, és a dir, l’11 de l’energia consumida ha resultat gratuïta”.
Des de la seva instal·lació i fins a dia d’avui, l’estalvi econòmic per l’Ajuntament ha estat de 1.131,71€. Pel que fa a l’estalvi de CO2 total, ha estat de 6,41 tones, l’equivalent a la plantació de 164 arbres o el que genera un vehicle utilitari en 25.723 km.