I després

L’Ajuntament vol posar en valor edificis infrautilitzats com El Salvament de Nàufregs

Compartiu aquesta història

Com ja havien informat des d’aquesta emissora, durant aquestes festes, l’edifici d’El Salvament de Nàufrags de Sant Feliu de Guíxols obre les seves portes per tal que els visitants i els guixolencs puguin admirar aquesta peça museística, única a Europa, que restava tancada al públic malgrat la originalitat de l’emplaçament (el Fortim o Punta dels Guíxols), la singularitat de l’edifici (1890), el bot Miquel de Boera i els estris que el complementaven per a les seves tasques d’auxili a les embarcacions en cas de naufragi.

L’alcalde, Joan Alfons Albó, ha declarat que El Salvament és l’exemple de com no s’han de fer les coses ja que es varen gastar molts diners en la restauració del bot i dels estris, la reforma i condicionament de l’edifici i el manteniment per restar tancat al públic.

Durant aquestes diades resta obert amb la intenció d’anar incorporant punts visitables a la Ciutat, oferta per als visitants i promoció dels nostres elements singulars optimitzant els propis recursos.

Albó, persona vinculada al mar a través del seu pare que fou el pràctic del port i que ha ostentat el càrrec de president del Club Nàutic de Sant Feliu, és conscient del potencial turístic i econòmic que tota la zona portuària pot aportar en diferents àmbits i, un d’ells, és El Salvament i un altre el Tinglado que, complementats amb el Monestir Benedictí entre altres, han de conformar la columna vertebral de l’oferta exclusiva que el municipi pot oferir.

Tot i això, l’alcalde, considera que l’escenografia interior encara es pot millorar i ja ha declarat que algunes de les imatges que es poden contemplar aquests dies a l’exposició sobre els temporals del Monestir, passaran a formar part d’aquesta peça on considera que es pot enriquir.

Recordem que l’estació de salvament de nàufrags de Sant Feliu de finals data del s.XIX i és un conjunt patrimonial únic de materials originals que podeu visitar els dies: 29 i 30 de desembre i el 2, 3, 4, 5, 6, 7 i 8 de gener, de 11.00h a 13.00h. L’Entrada és gratuïta.

 

 

El més llegit

I després