L’alcalde de Sant Feliu, Carles Motas, acompanyat de la regidora de Serveis Socials, Magdalena Lupiáñez, han presentat el matí d’aquest dimecres el plantejament de l’ampliació de l’Asil Surís.
Tot parteix d’un informe que va elaborar el CABE (Consorci Assistencial del Baix Empordà) l’any 2008 en considerar que les condicions del l’asil, la construcció del qual data de l’any 1898, estaven molt lluny d’adaptar-se a la normativa actual i, després de fer un plantejament de reforma de l’edifici històric, concloïa que sortia més a compte annexar-hi un edifici de nova construcció, amb totes les millores que aquesta actuació comportaria per als residents, i la possibilitat d’ampliar el nombre de places que passarien de les 65 actuals a un total de 150.
Un edifici que garantiria les necessitats assistencials fins prop de l’any 2030 i que permetria que la suma dels dos geriàtrics (afegint el Sant Feliu de Guíxols Gent Gran) acollís a un total de 290 persones, 20 de les quals usuaris del centre de dia.
L’edifici comptaria amb 4 plantes, 2 d’elles soterrades i destinades a dependències internes, magatzem, bugaderia, etc. I l’edifici històric passaria a fer funcions de centre administratiu, oficines i despatxos.
També, en la reforma de l’àmbit, es contempla l’augment de zona enjardinada -en enderrocar-se la zona construïda els anys 50- i que passaria dels actuals 4.600 metres quadrats als 7.300.
Els costos estimats de la construcció se situarien en els 9 milions d’euros dels quals, 3 es considera que podrien ser una aportació resultant de les subhastes del patrimoni dels germans Anlló cetit a la Fundació Asil Surís, 4 milions entre convenis i subvencions de la Generalitat i 2 milions aportats per l’ajuntament amb endeutament propi.
Per donar el primer pas, l’alcalde i la regidora delegada, es varen reunir fa uns dies amb el Director dels Serveis Territorials d’Acció Social i Ciutadana a Girona, Josep Viñas que va apuntar que les obres podrien començar entre el 2014 i 2015.
Ja s’ha sol·licitat una reunió de la Junta Distribuidora d’Herències i de la Direcció General de Patrimoni de la Generalitat per tal d’assolir els primers 300.000 euros, que es considera que seria el cost de l’elaboració del projecte executiu, també s’ha de fer una modificació puntual del POUM (Pla d’Ordenació Urbanística Municipal) per adequar l’àmbit a la possibilitat de la nova construcció i, en el pressupost municipal que s’està elaborant, es contemplarà ja una nona partida específica per aquest projecte.