Aquest dimarts l’empresa especialitzada en muntatge i trasllat d’obres d’art contractada per la fundació que empara la col·lecció Carmen Thyssen ha arribat al Monestir de Sant Feliu per tal de procedir al desmuntatge de les obres de l’exposició: Barcelona-Paris-New York. D’Urgell a O’Keeffe. Col·lecció Carmen Thyssen que ha restat oberta durant l’estiu i que es va tancar el passat diumenge.
Recordem que en els darrers dies, a través d’una nota enviada als mitjans, s’anuncia que L’Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols, juntament amb Carmen Thyssen- Bornemisza i la Fundació que l’empara estan treballant perquè l’exposició temporal de l’Espai Carmen Thyssen pugui allargar la temporada —que ara és de tres mesos— fins a vuit mesos.
La baronessa, en la roda de premsa de la inauguració ja va fer l’apunt que es podria allargar durant sis mesos i en la nota es comenta que s’està elaborant un document que ordeni la cessió d’obres perquè, el més aviat possible, pugui ser realitat una nova temporada que es contempla per un període de vuit mesos.
També s’anuncia que es redacta un estudi previ per a un projecte d’ampliació de l’Espai Carmen Thyssen que implica una intervenció important a l’edifici del Monestir.
Fa uns dies, en la compareixença del tres representants del govern per fer un balanç dels 100 dies de legislatura, ja es va donar per fet que es prescindia del projectat museu a la fabrica de Can Serra i que es podrien adaptar les dependències del Monestir.
L’edifici acull també dependències del Museu d’Història de la Ciutat. A la pregunta de en quina situació quedaria si es portava a terme aquest projecte, no es va concretar si continuaria compartint espais o bé si es preveia el seu trasllat a altres edificis de propietat de l’Ajuntament, com podria ser el cas de l’Antic Hospital.
En el mateix edifici també s’ha desmuntat l’exposició Espai Creatiu, de Josep Torrent Buch, amb motiu de l’Any Torrent Buch, exposició que es podrà contemplar en altres espais d’arreu del país.