I després

LLIBRE PÒSTUM DE ROSA M. MASSEGOSA

Compartiu aquesta història

Els pares de la l’escriptora guixolenca Rosa Maria Massegosa Perxés, que va morir a Sant Feliu l’any 2006, han autoeditat un llibre que porta per títol Feminae, on s’hi recullen 14 narracions que va deixar escrites i que formen part de l’abundant material que va generar en vida i que, ara, han decidit donar a conèixer en la seva recordança segons publicava el setmanari Àncora . Els temes dels escrits ara publicats, giren a l’entorn de l’amor, la mort, la vida i, en especial el que porta el títol de Crònica Literària d’una Malaltia, on fa referència a la que li va afectar personalment.
S’apunta en la presentació del volum, que en els textos se n’hi troben d’heterogenis surant sempre la personal veu narrativa de l’autora.
Rosa Maria Massegosa nascuda a Sant Feliu l’any 1974, va viure tres grans passions: la llengua catalana, la ciutat que la va veure néixer i créixer i Catalunya, des d’una vessant nacionalista.
Llicenciada en Filologia Catalana, va ampliar coneixements participant en nombrosos cursos relacionats amb la llengua i literatura catalana. Fou col·laboradora en diversos mitjans de comunicació com a corresponsal, principalment en el Setmanari Àncora, on en va ser redactora tenint al seu càrrec diverses seccions, quasi totes de caire literari i de país. Fou promotora de diverses iniciatives d’activitats culturals tant a Sant Feliu com a la Universitat de Girona.
En la vessant literària, a la primera edició dels Premis Literaris Àncora de l’any 2000, va obtenir el Premi Enric Descayre i Salgas en l’apartat d’Investigació i Recerca pel seu treball titulat Aportació a l’estudi del romancer popular “La presó de Lleida”. Tres versions recollides a Sant Feliu de Guíxols.
També va ser coautora pel que fa als textos, del llibre Sant Feliu de Guíxols: Un any a les xarneres del mil·lenni, publicat per l’Ajuntament de Sant Feliu l’any 2000 dins la col·lecció Estudis Guixolencs.
Anteriorment al llibre publicat ara, l’any 2012 també va veure la llum el seu primer recull de contes.
La diada de Sant Jordi es presenta com una ocasió excel.lent per retrobar-nos amb l’enyorada Rosa Maria a través d’aquest treball inèdit.

El més llegit

I després