El passat dissabte 28 de setembre l’Ajuntament de Sant Feliu (a través del servei de la Biblioteca Pública, i en motiu de les Jornades de Patrimoni Europees) va organitzar la Viquimarató fotogràfica: una ruta per edificis emblemàtics del patrimoni guixolenc amb l’objectiu de fotografiar-los i posar després les imatges a la Viquipèdia. Quinze persones van participar-hi i ara ja són també viquipedistes; aproximadament es van fer 800 fotografies, una selecció de les quals aniran a la Viquipèdia.
Gràcies a aquesta acció, el llistat d’edificis que apareix a la Viquipèdia ha augmentat més del doble (ara ja són més de 100). El nombre d’edificis de Sant Feliu recollits al Catàleg de Patrimoni Arquitectònic local ascendeix a 342 i encara no hi són tots: Tothom qui vulgui pot posar-hi fotografies que ja tinguin d’aquests edificis o bé sortir a fer-les. Els participants van tenir també l’oportunitat d’assistir a un Taller sobre fotografíes a la Viquipèdia, impartit pel viquipedista Marc Heras, de Palafrugell.
Es pot consultar la llista recollida fins al moment a:
https://ca.wikipedia.org/wiki/Llista_de_monuments_de_Sant_Feliu_de_Guíxols , o bé buscant dins la Viquipèdia amb les paraules “llista de monuments de Sant Feliu de Guíxols”. Així mateix, tots aquests punts d’interès es troben dins Google maps a: http://goo.gl/maps/xzFTK ,accessible també des de la pròpia llista de monuments.
Paral·lelament, per donar visibilitat a la ciutat i promoure’n el coneixement dins de la Viquipèdia, la Biblioteca ha iniciat des de fa uns mesos un projecte de creació d’articles relacionats amb Sant Feliu.
Entre d’altres, s’han detectat buits d’informació importants de guixolencs destacats i s’ha iniciat el projecte amb la redacció per part de la viquipedista i bibliotecària Núria Peix (col·laboradora voluntària de la Biblioteca) dels següents articles: Josep Albertí i Corominas, Octavi Viader i Margarit i Martí Casals i Echegaray. Es troba en procés l’ampliació l’article dedicat a Rafael Patxot i Jubert, meteoròleg i mecenes.
Qui vulgui contribuir amb el vostre coneixement o amb les fotografíes en l’enciclopèdia més gran del món però no sap per on començar, des de la Biblioteca s’ofereix la possibilitat de tractar qualsevol tema de la nostra ciutat i ajudar a fer-ho.
Qualsevol dubte al respecte, es pot trobar informació de com fer-ho a través de la pròpia Viquipèdia o dirigir-se a la Biblioteca.