Els Minyons de Santa Cristina ja és oficialment colla castellera. Després d’estar més d’un any i mig assajant ahir van deixar enrere la camisa blanca de colla en formació i van poder treure a plaça la seva camisa –han triat el color verd poma– en una diada castellera apadrinada pels Marrecs de Salt i els Sagals d’Osona. “Tant el nom com el color de la camisa com el logotip es va triar en assemblea”, va explicar ahir el cap de colla, David Coronel, conegut com a Koro, que va assegurar que el color verd de la camisa transmet “festa”, que és “el que han de transmetre els castells”.
Segons informa el diari El Punt Avui, la diada va començar a mig matí amb la trobada de les tres colles a l’Espai Ridaura i van fer una cercavila fins a la plaça de Vella Pedra, on es van fer els castells. La colla amfitriona –els Minyons de Santa Cristina– van descarregar un 3 de 6, un 3 de 6 amb agulla i un de 4 de 6 amb agulla. Pel que fa als Marrecs i els Sagals d’Osona van portar a plaça castells de set, construccions que per a les dues colles ja no representen cap dificultat. Els Marrecs van tirar un 5 de 7, un 4 de 7 amb agulla i un 4 de 7 i els Sagals, un 5 de 7, un 3 de 7 amb agulla i un 4 de 7. Les tres colles van acabar la diada amb els respectius pilars simultanis: Marrecs i Sagals amb pilars de 5, i Minyons de Santa Cristina, dos pilars de 4.
I aquí va ser quan la colla local es va poder treure la camisa blanca que havia portat durant tot el matí i substituir-la per la camisa que els distingirà a partir d’ara en cadascuna de les seves actuacions. I com és tradicional en tots els batejos, la nova colla va fer el seu primer castell com a colla oficial i van portar a plaça el seu primer 5 de 6. “Estem molt contents perquè fa dos mesos que el treballem. Tot i que tenim altres castells en cartera, volíem batejar-nos amb aquest perquè és una construcció en la qual entra molta gent al tronc i a la pinya ens ajudaven els Marrecs i els Sagals”, va reconèixer en Koro. La diada es va acabar amb ruixades d’aigua, plors i abraçades i música dels grallers de les tres colles.
Els Minyons de Santa Cristina són actualment 125 persones, d’edats entre “les tres setmanes i els 82 anys provinents de tota la demarcació”. Necessiten més gent per poder fer castells més grans, sobretot, segons Koro, de la franja d’edat jove. És per això que, aprofitant que ja s’han batejat, fan una crida per captar més aficionats de la comarca. Els assajos, de moment, els fan al Pavelló de Santa Cristina els dimecres i els divendres de 8 a 10 del vespre, on comparteixen espai amb esportistes i amb els quals “hi tenim molt bona entesa”. En aquests moments, els Minyons de Santa Cristina ja tenen emparaulades una trentena de diades i festes majors per tot Catalunya, a més de participar en una escena de la pel·lícula Nueve apellidos vascos.