El Museu d’Història de Sant Feliu de Guíxols organitza una nova visita guiada dins ‘Connecta el Patrimoni’, aquest cop sota el nom ‘Les plantes de la ratafia – Itinerari de Natura’, aquest dissabte 21 de maig a les 11,00h del matí a la Ronda de ponent, cruïlla amb el carrer Pecher, amb una durada de 2 hores.
Anirà a càrrec dels naturalistes Mònica López Garcia i Albert Mallol Camprubí del grup de natura Sterna.
Sortida de reconeixement de plantes en un passeig per la vall de la riera de Les Comes seguint el curs fluvial pels camins laterals fins a la font de cal Duro i can Ralet. Durant la sortida es mostrarà com determinar plantes, quines parts han de ser collides per ser utilitzades, d’on s’han d’agafar i quina quantitat és possible recol·lectar-ne per no fer malbé l’entorn i ajudar a la seva regeneració. També s’explicaran les propietats, usos i curiositats dels vegetals que es vagin trobant.
Albert Mallol Camprubí, nascut a Sant Feliu de Guíxols i resident a Toès i Entrevalls, al Conflent. Naturalista especialitzat en botànica i etnobotànica amb més de 35 anys d’experiència en aquestes àrees.
Mònica López García, nascuda a Sant Feliu de Guíxols i resident a la Bisbal d’Empordà. Naturalista que es va iniciar en la botànica i l’etnobotànica de la mà de l’Albert, al qual considera el seu mestre, que l’ha endinsat dins d’aquest meravellós món.
Tots dos formen part del grup de natura Sterna. Estudien la flora de la vall d’Aro i la d’altres llocs de les comarques del nord-est del Principat. L’Albert, a més, fa recerca en flora i usos de les plantes al Conflent. Són els creadors i dinamitzadors del projecte Xiloteca de Catalunya i Occitània.
Preu: 4€ general , 2€ Associats Amics del Museu.
Punt de trobada: Ronda de ponent, cruïlla amb el carrer Pecher.
Inscripció prèvia obligatòria.
Inscripció oberta a partir del 15 de maig.
Aforament limitat a 20 persones.
Vestíbul de l’Antic Hospital – Museu d’Història 972.821.575 | correu-e activitatsmuseu@guixols.cat