Amb una inversió de 500.000 euros l’Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols s’estan executant les obres per condicionar l’edifici, que tindrà dos usos específics: centre d’interpretació de la història del tren a Sant Feliu de Guíxols, i alhora punt d’arribada de les vies verdes gironines (també pot fer de punt de sortida, però està més pensat com a punt final d’un recorregut que comença a muntanya i acaba a mar).
Una part dels diners serviran per restaurar les màquines i vagons que el consistori va adquirir fa temps.
És previst que les obres finalitzin a final d’aquest any.
El Tinglado serà el punt final d’un recorregut de vies verdes que comença a Ripoll, passa per Olot, creua Girona i que permet arribar fins a mar, amb destí a Sant Feliu de Guíxols. Un cop el visitant amb la seva bicicleta arriba en aquest punt, es trobarà amb una instal.lació que tindrà diferent usos: un de museístic, que explicarà a grans trets la relació de Sant Feliu de Guíxols amb el tren. Un segon aspecte, ja més lúdic, és l’arribada de les vies verdes, amb un petit taller per si alguna bicicleta ha patit algun desperfecte, així com una zona d’esbarjo, descans, dutxes i vestidors, així com un bar, entre altres.
El regidor de Mobilitat, Joaquim Clarà, ha indicat que és molt important esdevenir “centre d’acollida final de tots els viatgers de bicicleta de les vies verdes, ja que a nivell turístic és molt important tenir aquest equipament en ser Sant Feliu l’única arribada al mar de la via verda. La proximitat amb la zona comercial i d’establiments de restauració hi pot jugar un paper fonamental”, ha dit el regidor.
A banda, es volen adequar nous espais de carril bici i es van senyalitzant nous carrils bici (com és el cas del Monestir i zona de la Corxera).