L’Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols té previst plantar el àmbit de Sant Pol una quinzena d’oms en tres emplaçaments d’aquest indret. Onze d’ells es volen col.locar a la zona del parc Jaume Provensal, a la mansana situada entre els carrers East Grinstead i Mindelheim; dos en la zona verda situada entre l’avinguda Vall d’Aro i el carrer Agaró; i dos més es volen posar en la zona verda situada entre el carrer Agaró i Avinguda de S’Agaró.
Un d’aquests 15 oms prové de l’entorn de Rius i Calvet, recentment en obres. És un dels pocs exemplars que permet ser trasplantat amb garanties de seguretat per als operaris. Tal com es va recordar en el darrer Ple municipal, les tasques de trasplantament dels oms d’aquest sector podien comportar un risc greu d’esfondrament del mur, que podia posar en risc la vida de les persones que hi treballaven: els informes de seguretat desaconsellaven del tot les opcions de trasplantament.
La resta, els catorze nous, són oms (no científic: ulmus pumila resista) de mida de perímetre de tronc 30-40 cm.
D’altra banda, dissabte al matí el diari El Punt Avui informava que “Els oms del passeig de Rius i Calvet, a Sant Feliu de Guíxols, van aparèixer ahir al matí amb crespons negres col·locats de matinada per alguns crítics amb la seva descatalogació –aprovada en el ple amb tota l’oposició en contra la setmana passada– i tala per “motius de seguretat” de l’obra. També en van posar en un dels plàtans afectat pel pàrquing de la Corxera. Fins ara, la causa oberta a Internet per Guíxols des del Carrer per salvar els oms ja té més de 400 firmes de suport”.