Els Lipdub ja són quelcom més que una moda a Internet, s’estan convertint en un fenòmen social. Lipdub és una paraula d’origen anglès, significa literalment doblatge dels llavis i va ser utilitzada per primer cop l’any 2006 pel fundador de Vimeo (una xarxa social d’Internet basada en vídeos) Jakob Lodwick.
Un Lipdub consisteix en un vídeo casolà on els integrants d’un grup de gent ballen i fan veure que canten, mentre una càmera ho grava en un sol pla-seqüència. En els darrers mesos, els Lipdubs penjats a la xarxa es multipliquen a gran velocitat. A Catalunya l’èxit del “lipdub” és tan gran que institucions públiques com el Departament de Justícia de la Generalitat de Catalunya, empreses privades o diverses universitats ja han fet el seu.
Com ja és habitual l’àrea de joventut de l’Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols i l’escola L’Empordà van engegar pel passat mes de juliol el Campus Jove – Curs de premonitors de Sant Feliu de Guíxols. A finals del passat mes de juny l’equip de monitors, monitores i coordinadors feien la programació d’activitats per a realitzar amb els/les gairebé quaranta joves que hi han participat, buscaven una activitat per treballar 2 dels eixos que s’havien plantejat per assolir durant el Campus; la creativitat i el treball en equip, després de donar-li algunes voltes i descartar altres opcions es van plantejar l’idea de fer un Lipdub, que creien seria una gran eina per intentar que els i les joves treballessin en equip i fossin una mica més creatius. En un primer moment van creure que no ho podrien fer sols, que els hi calia ajuda de més gent, però després de les primeres proves se’n van adonar que la cosa rutllava millor del que esperaven i que, potser, no caldria la participació de gent externa al Campus.
Després d’un mes de feina, de triar la cançó més adient entre tots i totes, de pensar el recorregut de la càmera, triar les diferents accions que es farien a cada espai, coordinar els moviments dels i les joves (si us hi fixeu alguns apareixen a més d’un lloc), d’assajar unes quantes vegades, enregistrar alguna de les proves per veure com quedava en pantalla i visionar-ho per afinar algunes coses va arribar el dia de l’enregistrament definitiu. Es va demanar a en Francesc Esteva (càmera) si volia venir a enregistrar-lo i de seguida va dir que sí, fet que assegurava la qualitat de l’enregistrament, i ja només faltava posar la maquinària en marxa i que cadascú realitzes allò que feia dies que assajava.
I el resultat ja el tenim penjat a la xarxa, concretament al youtube, només en els dos primers dies ja s’han produït 400 visionats del video i totho que el veu queda impresionat, ja que el resultat és fins i tot millor del que tots i totes esperàvem.
No us podeu perdre el primer Lipdub del que tenim constància que s’hagi fet a Sant Feliu de Guíxols:
Per més informació us podeu posar en contacte amb l’àrea de joventut de l’Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols (pij@guixols.cat)