La setmana passada es va celebrar, dins el marc de la Taula local per a l’abordatge de la mutilació genital femenina i els matrimonis forçats de Sant Feliu, un taller dirigit al personal del CAP de la nostra ciutat per sensibilitzar-lo sobre la qüestió.
Una desena de professionals van participar a la sessió que va anar a càrrec de doctora Imma Sau, membre de l’Associació Jokkere Endam. Aquesta entitat, sense ànim de lucre, s’encarrega de treballar per la protecció dels drets de les dones migrants.
La mutilació genital femenina són les pràctiques que impliquen la extirpació total o parcial dels genitals externs femenins, com també altres agressions a aquests òrgans, ja sigui per raons culturals o religioses, i que no es fan amb finalitat terapèutica. Aquest és un fet que, internacionalment, està reconegut com una violació dels drets humans, la salut i la integritat de les dones i nenes.
Aquesta taula local la conformen diversos serveis i entitats amb la finalitat de promoure el treball en xarxa amb l’objectiu de garantir la prevenció, l’atenció, la protecció i la seguretat de les dones i nenes en situació de risc. També s’hi promociona la participació d’aquestes entitats en els òrgans administratius i socials que els puguin afectar.
De cara als propers mesos hi ha previstes altres actuacions de sensibilització adreçades a la ciutadania, a les persones que es puguin veure afectades, com també als professionals que els han d’atendre.