Des de fa mesos que no es té notícia de l’evolució administrativa que hauria de resoldre d’una vegada per totes el destí de l’herència dels germans Anllò.
Durant més de 10 anys la Generalitat ha estat incapaç de trobar sortides mentre els edificis tancats continuen desmereixent diversos espais de centre històric de Sant Feliu de Guíxols així com la possibilitat de comptar amb una oferta hotelera adequada a les possibilitats turístiques de la ciutat.
Sumida en una desesperant letargia i en una preocupant ineficàcia administrativa, es va generant una impotència que posa en dubte la intenció de l’administració autonòmica per resoldre una qüestió que obria interessants expectatives per a l’esdevenidor del municipi.
És per això que no és estrany que els grups municipals s’interessin per la situació i, en aquesta ocasió, el regidor d’Iniciativa per Catalunya-Verds Esquerra Unida i Alternativa, Joan Prat, en l’apartat de precs i preguntes del darrer Ple, demanés al govern informació sobre aquesta qüestió.
En absència de l’alcalde, Joan Alfons Albó, el vicealcalde, Pere Albó, que presidia el Ple, es va mostrar contrariat amb la gestió tot declarant que compartia amb el regidor Prat “l’enuig de l’equip de govern envers el gestor propi, que és la Generalitat de Catalunya que, malgrat que ho desencallés en qüestió de mesos, se’ls ha de retreure que ho hagi tingut empantanegat d’una manera escandalosa durant més d’una dècada. Per tant, la seva gestió ha estat nefasta. Em comprometo personalment a traslladar-ho i a continuar insistint que, des de la ciutat ho vivim d’una manera dramàtica, injusta i que exigim una gestió que no sigui la paràlisi total”.
Pere Albó deia que “ho traslladarem amb amargor i pot ser sí que ja és hora de fer alguna acció més cridanera” al temps que demanava a tots els grups que en parlin i que vegin que el consistori en ple i la ciutat en el seu conjunt, es mostren decebuts per la paràlisi en què ha entrat aquesta gestió.