L’Àrea de Medi Natural de l’Ajuntament ha instal·lat dos plafons informatius i educatius vora els espigons de la platja de Sant Feliu on s’hi pot descobrir com és el fons marí de Sant Feliu de Guíxols.
En ells també s’hi explica com respectar el nostre ecosistema marí i s’hi poden veure diverses representacions gràfiques d’una quarantena de les més de 200 espècies que hi viuen. La regidora de platges, Marifé Larragay, ens parla de la finalitat d’aquests panells, que han estat creats amb la col·laboració de biòlegs marins.
A part de poder-hi veure les diferents imatges, també s’hi poden llegir els noms de cada espècie en català, com també el seu nom científic. A la nostra costa s’hi troben espècies com orades, pops, rogers, palmeretes, sèpies o estrelles, a més de diverses espècies de crancs.
En els plafons també s’hi indiquen les normes i consells per respectar la diversitat marina del nostre sector i també s’hi donen consells sobre com actuar si es troben, per exemple, residus o xarxes de pescar al mar.
L’Ajuntament també posa a disposició dels aficionats a l’esnòrquel unes guies creades per un equip de biòlegs marins on s’expliquen les espècies marines que es poden trobar al nostre mar. Aquestes guies estan disponibles a l’Oficina de Turisme de La Rambla.