L’Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols té molt avançat, en espera del vistiplau de Costes, el projecte per allargar els 500 metres de la via ferrada de la cala del Molí, el sistema de cables d’acer, ancoratges i passamans que permet als visitants caminar i grimpar entre penya-segats suspesos a pocs metres sobre el nivell del mar. Els caps de setmana, el recorregut atrau centenars de persones, una demanda que obliga a fer cua i que amenaça de fer morir d’èxit la instal·lació. que és per això s’ha dissenyat una ampliació del traçat pels dos extrems –des de la cala Jonca i en direcció cap a Sant Pol– perquè els usuaris disposin d’alternatives i es puguin repartir millor al llarg d’una distància d’un quilòmetre. El Punt Avui ha informat que el Grup de Natura Sterna alerta de l’impacte que pot tenir en zones de nidificació d’aus i demana a la Generalitat i el mateix consistori que encarreguin un estudi ambiental.
En un informe que han remès a les dues administracions, l’entitat admet que està més especialitzada en l’estudi i observació d’aus a la vall d’Aro i els espais protegits de Gavarres i l’Ardenya, però exposen que “no hi ha cap estudi prou detallat, de passat ni de present, sobre espècies sensibles o grups animals tan desconeguts com els quiròpters, rèptils o en darrer terme certs grups de plantes de zones litorals rocalloses”. Quant a les aus presents en l’àmbit pròxim a l’ampliació de la via, fa notar que hi ha un dormidor de corb marí gros i corb marí emplomallat, al llarg de tot l’any, i que “el duc (Bubo bubo), el falcó pelegrí (Falco peregrinus), el xoriguer comú (Falco tinnunculus) i la merla blava (Monticola solitarius) utilitzen i han utilitzat aquesta zona com a punt de nidificació”. A banda, adverteix que la colònia de gavians argentats presents a la zona podria desplaçar-se cap al nucli urbà.
El president de l’entitat, Jaume Ramot, també recorda que “l’ampliació està dins de l’espai EIN Ardenya Cadiretes, dins de la Xarxa Natura 2000”, a més d’estar considerada com a zona LIC –d’importància comunitària per a la biodiversitat– i ZEPA –de protecció específica d’espècies aviàries.