El Museu d’Història organitza un taller d’elaboració d’oli de peix porc, a càrrec de Rosa M. Subirós (Infermera i antropòloga).
L’oli de fetge de peix porc és un remei natural usat tradicionalment pels pescadors de la Costa Brava, que s’obté del fetge d’un peix anomenat porc o tamborer i que era utilitzat per calmar el dolor de cremades i evitar la formació d’ampolles, accelerant la cicatrització de la ferida.
Els resultats obtinguts amb alguns anàlisis realitzats al Departament de Química Farmacèutica de la UB, indiquen que aquest oli conté un gran nombre de components amb un gran interès biològic, que el fan un excel·lent suplement dietètic, que pot ser d’interès per al tractament de malalties dermatològiques, artrosis i d’altres malalties òssies.
Dilluns 29 de desembre, a les 17h
Preu: 4€
Portar un potet de casa per endur-se’n una mostra
Lloc: Museu d’Història de Sant Feliu de Guíxols
Cal inscripció prèvia: presencialment a l’Oficina de Turisme o a través del Tel. 972821575 o A/e. museuhistoria@guixols.cat