Fou centre d’atenció a les seccions de successos i, especialment, a Sant Feliu ja que en un sol dia va perpetrar tres atracaments, la suma dels quals, li va reportar un botí de 100 euros.
Els companys del diari El Punt li han fet un reportatge amb motiu de l’edició d’un llibre que presenta aquests dies i que porta per nom Escriure des de l’abisme:
Carles Brunet va néixer a Tossa de Mar fa 44 anys. La seva vida no ha estat fàcil: ha tingut problemes greus amb l’alcohol i les drogues combinats amb un trastorn afectiu bipolar, ha delinquit, ha patit un delírium trèmens, ha anat a la presó i ha intentat suïcidar-se.
Ara ha superat tot aquest infern, però no en té prou: vol que la seva experiència vital es conegui per evitar que altres caiguin en els mateixos paranys, sobretot el de l’alcoholisme. Per això ha escrit L’alcohòlic bipolar (PR Ediciones), una novel·la autobiogràfica de 400 pàgines en què Carles Brunet explica la seva tragèdia, amb diferents episodis que tenen lloc a Tossa, Girona, Banyoles, Serinyà, Besalú, Olot i Sant Feliu de Guíxols. Només ha canviat els noms dels altres personatges per preservar el seu anonimat.
Pels atracaments a Sant Feliu, va arribar a demanar 11 anys de presó, i també per haver agredit el rector de Tossa de Mar –“N’estic molt penedit”–, amb els sentits i el caràcter alterats pel còctel de cocaïna i alcohol amb què Brunet es movia com un pèndol entre l’eufòria i la depressió, i que el transformava en una persona violenta.
“Ara estic totalment recuperat. Vaig deixar de beure per amor i ja fa gairebé dos anys que no consumeixo res. No he estat mai tan bé com ara. Jo m’havia amagat molt pels meus temors i per la meva malaltia, però ara ja no tinc cap motiu per no donar la cara”, diu aquest home que durant 25 anys va ser “un alcohòlic actiu”. A la novel·la és “un alcohòlic bipolar que emprèn una fugida que el portarà a uns llocs on s’enfonsarà encara més i, voltant desorientant de poble en poble, hi va deixant un reguitzell de males sensacions, a causa del seu alcoholisme”.
L’escriptura ha donat un nou sentit a la seva vida i s’ha convertit en la seva ocupació principal. Fins i tot ha aparcat definitivament la música, a la qual es va dedicar amb el nom artístic de Hook, el cantautor de l’estany. Després de publicar la seva primera novel·la, L’alcohòlic bipolar, amb la qual vol transmetre als alcohòlics que “per molt difícil que els sembli, poden sortir-se’n”, ja està escrivint un llibre de “reflexions i missatges d’un exalcohòlic” titulat Caminando por la vida. Al setembre també té previst publicar l’edició en castellà de L’alcohòlic bipolar, que ara està traduint amb el seu oncle Tomás Layel, autor d’El libro de Germinal. Brunet només voldria que els polítics i la societat s’adonessin del gran problema que pot arribar a ser l’alcoholic.