I després

Una seixantena de persones participen al curs sobre Egipte doblant les previsions

S’hi tractaran aspectes com ara la mort i el món funerari, la fascinació per Egipte i la figura de Cleòpatra

Compartiu aquesta història

Ahir dilluns va començar el curs sobre art i arqueologia de l’antic Egipte que se celebra al Monestir de Sant Feliu de Guíxols. Una seixantena de persones hi participen, duplicant les previsions inicials d’inscripció que es tenien des de l’organització.

Es tracta d’un curs que està impulsat des de l’Àrea d’Educació de l’Ajuntament, la Fundació Universitat de Girona i l’Espai Carmen Thyssen a través de la Fundació Centre d’Art Guíxols

Sota el nom d’’Art i Arqueologia: Dues Mirades Complementàries sobre l’Antic Egipte’, les 3 sessions que en formen part combinen l’estudi de l’arqueologia, la història de l’art i el diàleg interdisciplinari, per conèixer millor l’antic Egipte. S’hi tractaran diversos aspectes, com ara la mort i el món funerari, la fascinació que genera Egipte i també hi haurà una sessió dedicada a la figura de Cleòpatra.

La idea del curs és explicar el diàleg que s’estableix entre l’art, l’arqueologia i la història de l’antic Egipte a partir de les fonts que proporcionen diverses obres pictòriques. Les sessions van a càrrec de Xavier Martínez Babón, doctor en Història per la UAB i màster en Egiptologia per la Universitat de Tübingen (Alemanya), a més de professor de llengua i història de l’antic Egipte al Museu Egipci de Barcelona.

També hi participa Pilar Giró Roman, investigadora predoctoral a la Facultat de Turisme de la UdG, llicenciada en Història de l’Art i comissària de l’Espai Carmen. Amb aquesta formació, els estudiants de la Universitat de Girona poden obtenir un crèdit en el seu expedient acadèmic.

El més llegit

I després