Les participants han rebut classes de català, formació ocupacional, coneixements de l’entorn social i prevenció de violències masclistes
Una trentena de dones migrades han participat en un curs d’empoderament i formació que s’ha impartit a Sant Feliu de Guíxols. Es tracta d’una iniciativa que forma part d’un programa de la Direcció General de Migracions, però que es gestiona a través de l’àrea d’Educació del consistori baix-empordanès. Les 31 dones participants han rebut formació en català perquè es puguin relacionar amb normalitat, però també formació ocupacional, coneixements de l’entorn social en el que viuen i contra les violències masclistes. El regidor d’Educació de Sant Feliu de Guíxols, Salvador Calabuig, destaca que el curs ha estat “un èxit” i dona per fet que es tornarà a fer.
Calabuig ha deixat clar que no es tracta de cursos on s’ensenya el català de manera acadèmica sinó que es tracta d’un “acompanyament” a aquestes dones migrades, moltes de les quals han fet el curs acompanyades dels seus fills, fet que ha “ajudat a la integració” també dels menors en l’entorn social de la ciutat.
El regidor explica que la voluntat és que a la llarga aquestes dones acabin anant a fer cursos de català a l’Escola d’Adults o en altres centres per tal de millorar el nivell i obtenir titulacions que els puguin permetre optar a millors oportunitats laborals.
Durant tot el curs escolar les dones han tingut l’acompanyament d’una tècnica del Consell Comarcal que els ha anat guiant en tots els aprenentatges abans ressenyats, tant d’una manera teòrica, mitjançant les classes impartides a la Biblioteca Octavi Viader i Margarit, com de manera pràctica, amb visites a diferents espais de la ciutat i xerrades de diferents serveis del consistori.